Počeli radovi na dionici šetališta “Pet Danica”

Danas su u Herceg Novom počeli radovi na rekonstrukciji dionice šetališta “Pet Danica”, od hotela “Plaža” do Meljina. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore su zajednički učestvovali na realizaciji ovog projekta, Agencija za izgradnju i razvoj je završila projektnu dokumentaciju, Javno preduzeće je raspisalo tende i odabralo najpovoljnijeg izvođača.

“Ovaj dio Igala će se u potpunosti urediti, te ćemo imati kompletno uređeno, popločano, osvijetljeno, atmosferski i kanalizaciono sređeno šetalište od Igala do Meljina. Ovo je prvi put da ćemo imati jedno ovako uređeno i lijepo šetalište koje Herceg Novi zaslužuje poslije toliko godina. Mislim da će ovaj dio u potpunosti da zablista.” kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Da je ovaj projekat još jedan dokaz uspješne saradnje između Javnog preduzeća i Opštine Herceg Novi, koja traje već tri godine, istakao je i predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Ivan Otović.

“Šetalište Pet Danica je jedan od simbola Herceg Novog, možemo reći i žila kucavica naše turističke ponude. Vjerujem da ćemo potpunom rekonstrukcijom uz podršku Javnog preduzeća dobiti jedno reprezentativno šetalište kojim ćemo moći da se podičimo kako u regionu, tako i svugdje drugo. Veoma je važno što Javno preduzeće u lokalnim samoupravama vidi partnere, jer jedino zajedničkim snagama možemo da prevaziđemo sve one probleme koji su se ovdje taložili prethodnih 30 godina.” naveo je Otović.

Rekonstrukcija dionice šetališta "Pet Danica" je samo jedan od infrastrukturnih projekata koje realizuje Javno preduzeće kako bi poboljšali kvalitet turističke ponude duž cijelog crnogorskog primorja.

“Ovo nije prvo šetalište koje Javno preduzeće realizuje, već smo realizovali šetalište u Sutomoru, trg u Sutomoru se trenutno radi, realizovali smo projekat šetališta u Pržnu, šetališta na Jazu, tako da radimo duž cijele crnogorske obale. Takođe, ja se nadam da ćemo uskoro krenuti sa realizacijom ključnog projekta za građane Budve, a to je šetalište od "Avale" do Zavale. Vraćanjem trajektne linije u državno vlasništvo, omogućava da prihodi idu u budžet Crne Gore. Građani šest primorskih opština su nam na prvom mjestu i fokusiramo se da svima njima osiguramo bolje uslove za život, mnogo bolju obalnu infrastrukturu kako bi na adekvatniji način dočekali turiste, jer kao što znate, direktno ili indirektno, 50 posto Crne Gore živi od turizma i prihoda u toj privrednoj grani,” naveo je direktor Javnog preduzeća, Mladen Mikijelj.

Ovom prilikom direktor Javnog preduzeća je najavio da sa lokalnom samoupravom u Herceg Novom rade i na rješavanju administrativnog pitanja vlasništva nad lukom Škver i da bi već na ljeto 2025. godien, luka mogla biti vraćena na korištenje svih građana.

“Potpuno će biti drugačiji pristup prema ribarima, prema lokalnom stanovništvu, povećaće se broj komunalnih vezova. Uradiće se sve ono što trenutno nije prioritet ljudima koji djelimično koriste luku Škver. Smatram da svi zajedno treba da radimo na tome da kompletna luka treba da bude pod ingerencijom Opštine Herceg Novi, odnosno građana Herceg Novog.” dodao je direktor Javnog preduzeća.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti