Počinje prvi ljetnji Divac košarkaški kamp „TRENIRAJ KAO ŠAMPION“

Prvi Ljetnji Divac košarkaški kamp za djecu u Luštici Bay, koji se realizuje u saradnji sa proslavljenim košarkašem Vladem Divcem, počeće u ponedjeljak, 2. avgusta. Sve do 8. avgusta, priliku za treniranje obezbijediće za 40 učesnika uzrasta od osam do 18 godina, među kojima će biti i deset mališana iz Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj u kompaniji Luštica Development, ovaj kamp će zbližiti internacionalne i domaće polaznike, imajući u vidu da je sastav djece mješovit:

„Pored mjesta za štićenike Dječijeg doma „Mladost“, deset besplatnih mjesta je namijenjeno članovima lokalnih košarkaških klubova i zainteresovanoj djeci iz Tivta i Radovića. Kamp je izazvao veliko interesovanje i kod gostiju i rezidenata naselja Luštica Bay, a trenizni će biti lijep povod za zajedničko druženje. Veoma nam je drago što je kamp namijenjen i košarkašicama“, navela je Starčević.

Program se fokusira na razvijanje osnova košarke (šutiranje, dribling, dodavanje), donošenje odluka, sportsku psihologiju, timski rad, disciplinu i sportski način života.

Pored proslavljenog košarkaša svjetskog ugleda koji će prisustvovati određenim treninzima, osoblje čini tim od 4 profesionalna trenera sa pojedinačno više od deset godina radnog iskustva sa decom i tinejdžerima, a obezbijeđena je i podrška pomoćnih trenera.

Treninzi će se održavati svakoga dana u po dva dvočasovna termina (od osam do deset časova i od 18 do 20 časova). Svaki učesnik će dobiti košarkašku loptu, dvije kamp majice, a pojedinačne i timske nagrade će biti uručene na svakom nivou na kraju kampa kada će biti urpiličene finalne utakmice, prezentacija nagrada i fotografisanje sa legenadarnim košarkašem.

Košarkaški kamp je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom „Treniraj kao šampion". Ovaj kamp će svake godine tokom ljeta okupljati djecu uzrasta od 8 do 13 godina i od 14 do 18 godina, odnosno osnovce i srednjoškolce. Kamp za djecu uzrasta osnovne škole biće koncipiran u okviru razvoja osnova košarke, dok će srednjoškolski kamp biti prilagođen djeci koja žele da postanu profesionalni košarkaši.

U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, proslavljeni košarkaš svjetskog ugleda, Vlade Divac, postao je sportski ambasador naselja Luštica Bay.

Nekadašnji centar šampionske jugoslovenske reprezentacije, jedan od prvih Evropljana koji je otvorio vrata igračima sa starog kontinenta u NBA, a potom zaslužio svoje mjesto u „Kući slavnih“ američke košarke, što je najveće priznanje koje se u ovom sportu može dobiti, poznat je po svom dugogodišnjem humanitarnom radu i posvećenosti razvoju mladih košarkaških talenata, zbog čega nosi i titulu ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti