Počinju prijave za besplatnu školu glume

Opština Budva organizuje besplatnu školu glume za učenike i učenice od V do IX razreda osnovne škole i od I do IV razreda srednje škole, a održavaće se dva puta sedmično u opštinskom Omladinskom klubu (TQ plaza, prvi sprat).

“Prijave počinju od 22. januara do 5. februara, popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na zvaničnom sajtu Opštine Budva i slanjem istog na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..Škola glume će početi sa radom početkom februara, nakon završetka prijava, a kompletan program škole će obuhvatati: glumu, dikciju, scenski pokret i ples, kulturu govora i pisanja, vježbe koncentracije, kao i igru kroz odabrane glumačke likove i predstave domaćih i stranih pisaca”, saopšteno je iz Opštine Budva.

Program škole glume, kako navode, je osmišljen tako da svim polaznicima nudi priliku da tokom usavršavanja nastupaju u raznovrsnim scenskim formama poput javnih časova i pozorišnih predstava.

“Svaka grupa će na kraju polugodišta imati javni nastup u vidu pozorišne predstave koju će prikazati u okviru raznih festivala dramskih amatera, kao i u off programu festivala „Grad Teatar“ Budva. Školu glume će voditi magistar dramskim i audiovizulenih umjetnosti, glumica Jovana Todorović.

Škola glume će se organizovati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporuka Ministarstva zdravlja Crne Gore”, zaključuju iz Opštine.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti