“Podgorica je rupa”

 Ono što je danas bio hit na društvenim mrežama u Crnoj Gori je turistička recenzija jednog  svjetskog putnika Michael Turtlea, na svom čitanom blogu o našem glavnom gradu, naslovljena upravo ovako.

  “Za ovako lijepu zemlju, Crna Gora zaista ima ružnu prijestonicu” počinje “I ne samo ružnu – dosadnu i beživotnu takođe. Ne zadržavam se ovdje. Podgorica je rupa”

  Ukratko, on je napao beskrupuloznu modernizaciju i betonizaciju koja liči jedna na drugu, uklopljenu u pejzaš, ni po čemu ne privlačeći pažnju nekoga ko prvi put dolazi tu, a kamoli imajući kakav sadržaj. Vi možete cijeli tekst pročitati ovdje

 

 Za razliku od Podgorice, ostatak naše zemlje je vrlo toplo opisao u ostalim blog postovima, o Durmitoru, Boki, Baru, Cetinju (naslov teksta o Cetinju je: Zašto ste odustali da vam ovo bude glavni grad?), planinama… Ostale putopise pogledajte ovdje.

 U svakom slučaju, vrijedi vidjeti kako nas stranci doživljavaju i sa lijepe i sa ružne strane.

570x380xMontenegro-2013-168_web.jpg.pagespeed.ic.WZptpsfJqZ.jpg

570x380xMontenegro-2013-169_web.jpg.pagespeed.ic.yNuo1aj0wD.jpg

570x380xMontenegro-2013-145_web.jpg.pagespeed.ic.GY4O7J1AWd.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti