Podrška prosvjetnim radnicima u Budvi

JU Narodna biblioteka Budve daje punu moralnu podršku prosvjetnim radnicima u Budvi koji ovih dana štrajkuju sa ciljem da ostvare svoja prava u rješavanju stambenog pitanja koje je pokrenuto prije više od decenije.

“I dok su neki ministri mogli kupiti stan po krajnje smiješnoj cijeni od nekoliko desetina eura po kvadratu, a pritom prethodno stambeno obezbijeđeni, prosvjetari u svoje stanove ne mogu useliti, čime se dodatno u ovakvim okolnostima krize i inflacije ugrožava  njihova lična i egzistencija njihovih porodica.
Profesija profesora i nastavnika je odnosom sistema tokom prethodnih decenija prilično degradirana, što je velika sramota čitavog društva. Da ni tu nije kraj poniženju pokazuje i odnos prema istima kada su u pitanju njihovi egzistencijalni problemi. S tim u vezi moramo se zapitati: Ako ponizimo prosvjetu, zdravstvo i kulturu na temeljima čega ćemo graditi društvo i državu!?
U nadi da će nadležne državne institucije u što kraćem roku riješiti problem prosvjetara na radost njihovu i svih nas, kolektiv Narodne biblioteke Budve podržava ih u odlučnosti i istrajnosti”, navodi se u saopštenju  JU Narodna biblioteka Budve

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti