“Pogled sa Lovćena će nam ostati urezan u pamćenju“, poručuju novinari prestižnih britanskih medija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) imala je priliku da ugosti novinare 11 britanskih medija, među kojima su dnevne novine i magazini sa više milionskim tiražima.

U organizaciji NTO CG, u periodu od 01. do 05. oktobra, borave novinari nekih od najčitanijih dnevnih novina i magazina: Metro, The Sun, Daily Mirror, Bella magazine, The Sunday Post i Travel Trade Gazette, koji su imali priliku da se upoznaju sa ljepotama crnogorskog primorja i znamenitostima centralnog dijela zemlje.

Novinari ovih prestižnih dnevnih novina i magazina ističu da ih je Crna Gora impresionirala, da se radi o destinaciji koja ostavlja jak utisak na svakog putnika, te da će po povratku objaviti afirmativne članke uz atraktivne fotografije.

Kada sam dolazio u Crnu Goru očekivao sam dvije stvari: lijepu zemlju i zanimljive priče. Još dok smo bili u avionu, shvatio sam da će moja očekivanja biti ispunjena. Ova posjeta je prava avantura za dušu, a pogled sa Lovćena će mi sigurno ostati urezan u pamćenju. Osjećate se kao da ste na vrhu svijeta, gledajući predivnu crnogorsku obalu kako se proteže u daljinu i to je trenutak kada shvatite koliko je priroda ovdje nevjerovatna. Siguran sam da će uživati svako ko dođe u Crnu Goru”, kazao je Craig Munro ispred dnevnih novina Metro koji ukupno u štampanom i online izdanju broji oko 1.836.000 čitalaca na dnevnom nivou.

Tokom svog boravka, novinari su obišli neka od najimpresivnijih mjesta u Crnoj Gori, uključujući Cetinje, Budvu, Kotor i Bar, posjetili ostrva Gospa od Škrpjela i Mamulu, te uživali na Luštici i Svetom Stefanu. Kako ističu, posebno ih je oduševio pogled koji se pruža sa žičare Kotor – Lovćen.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti