Pogledajte ko će prvi učestvovati u akciji Sat za planetu na primorju

 

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro podržaće globalnu akciju Sat za planetu 2014: Budi superheroj za planetu – iskoristi svoju snagu kada će u subotu 29.marta u 20:30h na 60 minuta isključiti uličnu rasvjetu u naselju, kao i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini i rezidencijalnim kompleksima.

 

Ovom akcjiom Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca u gradu, Tivat će biti uvršten u grupu od više od 7.000 gradova svijeta, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat vremena, podržavaju kampanju.

 

Cilj kampanje Sat za planetu - Earth Hour je da se pošalje poruka o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena.

 

U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima kao što su Koloseum u Rimu, most Golden Gejt u San Francisku ili Opera u Sidneju. Sat za Planetu se u Crnoj Gori održava po peti put, uz ostvarene sjajne rezultate prošle godine - 12 gradova, 40 osnovnih i srednjih škola, i brojne organizacije civilnog društva.

800px-Sydney_Opera_House_-_After.jpg

   Sidnej tokom sata za planetu 2008 godine

 

800px-Colosseum_Earth_Hour.jpg

   Koloseum pomračen tokom sata za planetu 2008

 

800px-AzrieliCenterEarthHour2010.png

   Telaviv pomračen 2010

 

800px-Ggb_during_earth_hour.jpg

   Golden Gejt u San Francisku 2008

 

618px-Earth_Hour_Sky_Tower_Auckland.jpg

   Skaj tauer na Novom Zelandu

800px-Google_earth_hour.png

   i Google je pomračio svoju početnu stranicu marta 2008 godine

 

800px-Arla_mjölk_-_Earth_Hour_2009_gabbe.jpg

   Švedska mliječna kompanija je promijenila pakovanje svog najprodavanijeg proizvoda u čast sata za planetu

 

slike: wikipedia

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti