Pojačani inspekcijski nadzor tržišne inspekcije, za 10 dana izdato 498 prekršajnih naloga, u iznosu od 170.930 eura

Tržišna inspekcija je u periodu od 18.03. do 28.03.2024. godine vršila pojačane nadzore poslovnih subjekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice i Zete, Danilograda kao i na teritoriji opština na sjeveru Crne Gore (Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica). U ostalim opštinama nadzori su vršeni po redovnom rasporedu inspektora.

Važno je naglasiti da je akcenat bio stavljen na subjekte koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima.

Ove aktivnosti dio su plana novopostavljenog koordinatora za ovaj odsjek.

U navedenom izvještajnom periodu izvršeno je ukupno 475 inspekcijskih nadzora, utvrđeno 309 nepravilnosti, za koje je izdato 498 prekršajnih naloga, u iznosu 170.930,00€ i podnijet je jedan (1) Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Posebno zabrinjava činjenica da je kontrolama inspektora u izvještajnom periodu ustanovljeno da 21 subjekt nadzora nije imao prijavu trgovine, a u čak njih 11 nisu vođene evidencije o trgovini, te će se u odnosu na to pojačane kontrole subjekata koji posluju van gradskih zona nastaviti i u narednom periodu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti