Pokušaj ubistva u Budvi: Nožem ga ranio u vrat

Budvanska policija uhapsila je jutros nikšićanina B.J. (23) zbog sumnje da je sinoć pokušao da ubije svoga sugradjanina R.K. (29). Incident se dogodio u naselju kod zgrada Budvanske rivijere.

"Dežurna služba CB Budva je, 27.04.2018. godine oko 23,30 časova, obaviještena od stane Dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći (HMP) u Budvi da je u njihove prostorije pristupilo nepoznato mlađe muško lice sa povredom u predjelu vrata nastale od oštrog predmeta, najvjerovatnije noža. Policajci su zatekli to lice u prostorijama HMP, a ono je odbilo saradnju i nije željelo da da podatke o događaju. Nakon prikupljenih obavještenja policajci su došli do saznanja o identitetu oštećenog i načinu na koji je zadobio povredu. R.K. je kao hitan slučaj, jer je zadobio teške povrede opasne po život, prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru odakle je kasnije transportovan u Klinički centar u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci došli do osnova sumnje da je ovo krivično djelo počinio B.J.

"On je, ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, na raskrsnici ulica Žrtava Fašizma i ulice XVIII-ta u Budvi, nakon verbalnog konflikta a potom i fizičkog sa oštećenim R.K, ubodom nožem u predjelu vrata nanio oštećenom tešku tjelesnu povredu opasnu po život Osumnjičeni je nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu. Policajci su saznali da je ovom događaju prethodila tuča ova dva lica u jednom ugostiteljskom objektu, i da se ova lica poznaju od ranije", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su pretragom šireg kruga lica mjesta, policajci pronašli nož sa tragovima crvene boje nalik na krv za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.J. uhapsi i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti