Policija regiona sjutra na okupu u Splendidu

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević domaćini su Ministarskog foruma EU-Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova koji se 19-20. decembra 2013. godine održava u hotelu „Splendid” u Budvi u organizaciji Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u saradnji sa Litvanskim predsjedavanjem Savjetu EU.

Forum EU – Zapadni Balkan tradicionalno se održava u drugoj polovini svake godine, a posebnu pažnju usmjerava na regionalnu saradnju država zapadnog Balkana u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, a u kontekstu evropskih integracija. Prisustvo na Forumu potvrdilo je preko 100 članova različitih delegacija, među njima evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrom, 10 ministara unutrašnjih poslova i pravde država iz regiona kao i predsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Skupu će prisustvovati i predstavnici Savjeta EU, EUROPOL-a, EUROJUST-a, INTERPOL-a, MARRI-ja, SELEC-a, IOM-a i drugih evropskih institucija i organizacija koje se bave pitanjima iz domena unutrašnjih poslova i pravde.

Teme koje će prvog dana održavanja Foruma okupiti ministre regiona iz domena unutrašnjih poslova biće mehanizmi praćenja post-vizne liberalizacije i dijalog vizne liberalizacije, borba protiv terorizma, bezbjednost, nelegalne migracije preko regiona Zapadanog Balkana, jačanje saradnje u oblasti borbe protiv narkotika.

Drugog dana Foruma, ministri pravde država regiona diskutovaće na teme borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i izazovima u toj oblasti, pravosudnoj saradnji u krivičnim i građanskim stvarima te integraciji i pravima Roma.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti