Policija tokom vikenda i praznika lišila slobode 68 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Saobraćajna policija je za prethodna četiri dana na crnogorskim putevima evidentirala 89 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, a osam lica je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su 32 lica zadobila lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 231 prekršajnu prijavu, izdali 1.888 prekršajnih naloga, oduzeli 32 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišili slobode 68 vozača, od čega 26 vozača u Podgorici.

Policija je na području sjevera za prethodna četiri dana kontrolisala 798 vozača, od kojih 95 mladih vozača. Podnijete su 44 prekršajne prijave i izdato 306 naloga za plaćanje novčanih kazni. Lišeno je slobode 14 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan vozač iz kategorije mladih vozača.

Imajući u vidu da je objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila sa kojima upravljaju u zimskom periodu budu opremljena za zimske uslove voženje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti