Ponor najplaćenijeg sportskog kluba u Budvi - FK Mogren

 I dok mediji već danima bruje o tome da fudbaleri "Mogrena" nisu primili čak 12 plata, da honorari kasne, a nekada najuspješnijih klub, koji je uvijek bio u trci za prvo mjesto, sada se bori za opstanak, Primorske novine donose podatke koliko je upravo ovaj klub koštao poreske obveznike godinama unazad.

1398059_10152329665927497_1482228342_o.jpg

 

 Fudbalski klub „Mogren“ je najprivilegovaniji sportski klub u metropoli turizma, ako se uzme u obzir koliko je novca iz budžeta dobijao. Naime, prošle godine godine je dobio najviše novca, čak 260 hiljada eura, od ukupno 31 sportskog kluba, koji se nalazi na opštinskim jaslama.

 

 Lokalna uprava je lani, budžetom bila opredijelila čak 1.33 miliona eura za finansiranje klubova, ali je ta suma premašena, pa je rebalanskom odobreno još dodatnih 150 hiljada.  Na taj način suma za sport dostigla je na kraju 2013 čak 1.5 miliona eura. Ipak najviše novca, ukupno milion, otišlo je na četiri kluba. Osim Mogrena, kolač su podijelili i omladinski fudbalski klub „Petrovac“, vaterpolo klub „Budva“, te Odbojkaški klub „Budvanska rivijera“. Ostatak od 330 hiljada eura podijelilo je 27 klubova.

 

 Slična situacija je bila i 2012. kada je Mogren bio na drugom mjestu, jer je najviše novca tada otišlo odbojkašima.

 

 Iako je opozicija tražila da se provjere tokovi novca od milionskih transfera (Petar Grbić u Olimpijakos, Luka Đorđević u Zenit, Marko Bakić Torinu i Fjorentini), nikada Fudbalski klub nije dao na uvid "završni račun" odnosno, kako je novac iz opštinske kase raspodijeljen.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti