Ponuda Budve uspješno predstavljena na sajmu turizma u Beogradu

„Nastup Turističke organizacije opštine Budva u Beogradu je ispunio sva naša očekivanja.

Interakcija koju smo ostvarili sa posjetiocima i druženje koje smo organizovali sa prijateljima i poslovnim partnerima u okviru svečanog koktela Veče Budve u Beogradu, potvrdili su da su nam nedostajali neposredni kontakti, razgovori, evociranje uspomena i dogovori buduće saradnje.“ – istakao je Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva, nakon predstavljanja poznate turističke destinacije na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je trajao od 24. do 27. marta.

U srijedu, 23. marta, u hotelu „Marriot“ u Beogradu održana je B2B radionica kojoj su prisustvovali predstavnici Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore, turističkih agencija i više od dvadeset budvanskih hotela i oko trideset predstavnika turističkih agencija iz Srbije, većinom iz Beograda.

Iste večeri, u event centru „Promenada“ u Beton hali, u saradnji sa HG „Budvanska rivijera“, Opštinom Budva i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore održano je „Veče Budve u Beogradu“ kojem je prisustvovao ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore – Jakov Milatović, predsjednik Opštine Budva – Marko Carević, otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji – Ana Ražnatović, kao i brojni predstavnici gradova i opština iz Srbije sa kojima Budva i njena turistička privreda ostvaruju višedecenijsku saradnju, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Srbije, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Beograda i brojnih drugih turističkih organizacija iz obije države. Najveću pažnju mnogobrojnih medija koji su prisustvovali koktelu privukle su javne ličnosti poput pjevača Sergeja Ćetkovića koji je na koktel došao sa suprugom, voditeljke i spisateljice Vesne Dedić, Nine Radulović, Zvonimira Đukića Đuleta iz benda Van Gogh, Snežane Dakić, Goge Grubješić, manekenke Tamare Paunović, glumaca i glumica Luke Raca, Anite Lazić, Lazara Nikolića, Davora Perunovića, Milene Vasić, reditelja Juga Radivojevića i mnogi drugi predstavnici „javnog života“ Srbije.

Sajamske aktivnosti TO Budva je organizovala u saradnji sa hotelijerima: W grand, Ami, Vivid Blue, Falkensteiner, Mediteran, Vista Mar, Rivijera, Park, Magnolija, Montenegro stars hotels group, a na izuzetno atraktivnom, moderno dizajniranom prostoru predstavilo se i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Za primorske delicije, koje su posjetioci sajma turizma bili u mogućnosti da probaju, pobrinule su se dame iz Organizacije žena Budve, a za muzičku atmosferu bend „Priganice“ kojeg čine budvanski studenti u Beogradu.

Posebna pažnja je posvećena promociji manifestacija, koje se, nakon dvije godine pauze, vraćaju na budvanske trgove i ulice. Vesele samba plesačice i nasmijani Feštađuni pozvali su posjetioce beogradskog sajma, ali i sve koji su šetali Trgom Republike i Knez Mihailovom ulicom na 18. Međunarodni turistički Karneval, koji će se u Budvi održati od 29. aprila do 2. maja.

Tokom boravka u Beogradu, v.d. direktora TO Budve, Nemanja Kuljača, susreo se sa brojnim kolegama iz gradova regiona, a sa Turističkom organizacijom Beograda i njenim direktorom Miodragom Popovićem dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja je i zvanično krunisana potpisivanjem Protokola o saradnji dvije najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti