Popularni turski portal opisao je turistički centar Crne Gore sledećim riječima: „Budva, biser Jadrana“

Da je Budva globalno prepoznata turistička destinacija, koja svojim atributima očarava ljude iz svih krajeva svijeta, pored velikog broja dolazaka i najraznovrsnije strukture gostiju, potvrđuju mnogobrojne afirmativne reportaže, objavljeni tekstovi i novinski članski nekih od najpoznatijih svjetskih medija.

Portal „Daily Sabah“, u vlasništvu jedne od najvećih medijskih kuća u Turskoj – Turkuvaz Media Group, sa brojem mjesečnih pregleda od preko 2 miliona, objavio je živopisnu reportažu o Budvi, nazivajući je biserom Jadrana, detaljno opisujući njenu istoriju i kulturu, kao i neke od najznačajnijih turističkih atrakcija: ostrvo Sveti Nikola, plaže Jaz, Lučice, Mogren i Slovensku plažu,  poluostrvo Sveti Stefan i Stari grad.

Turska novinarka, Ozge Sengelen, koja obilazi različite turističke destinacije i piše o njima, počela je svoju priču o Budvi lijepim, emotivnim riječima: „Evo izreke koju uvijek koristim o gradovima koje posjećujem – kada bih rekla da volim svaki grad koji posjetim, učinila bih nepravdu gradovima u kojima se zaista osjećam kao kod kuće. Budva je jedan od tih gradova.“

 

https://www.dailysabah.com/life/travel/mountains-on-your-back-sea-at-your-feet-budva-pearl-of-adriatic

 

Turska je u prvih 10 zemanja po broju dolazaka gostiju sa ovog tržišta i ostvarenih noćenja na budvanskoj rivijeri, a taj broj se iz godine u godine povećava. Ovakvi tekstovi izuzetno doprinose pozitivnom imidžu Budve u ovoj zemlji, a direktni letovi na relaciji Istanbul-Podgorica tokom cijele godine omogućavaju brz dolazak svima onima koji žele da posjete „biser Jadrana“.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti