Poražavajući rezultati o broju gostiju i za mart

U Crnoj Gori u martu 2021. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 47,7% manje dolazaka turista u odnosu na mart 2020. godine. To je saopšteno iz Uprave za statistiku.

Broj ostvarenih noćenja manji je za 28,9% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 66,5% ostvarili su strani, a 33,5% noćenja ostvarili su domaći turisti.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u martu 2021. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (45,3%), glavnom gradu (32,0%), planinskim mjestima (15,6%) i ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima (7,1%).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti