Porto Montenegro donirao preko 450.000 eura u ovoj godini

Porto Montenegro je tokom kalendarske 2018. godine, kroz projekte drustveno-odgovornog djelovanja u lokalnoj zajednici donirao preko 450.000 eura – koncept korporativne filantropije ovog tivatskog projekta marine za superjahte i nautičkog naselja odnosi se na podršku, donacije i sponzorstva brojnih kulturnih, sportskih, obrazovnih, zabavnih projekata.

Najveća donacija u ovoj godini je finansiranje projekta prvog protivpožarnog plovila na moru u Boki Kotorskoj koje služi Službi zaštite i spašavanja Tivat u saniranju svih požara na moru i obali. Donacija je vrijedna 400.000 eura. S obzirom na katastrofalne požare koji su zahvatili Tivat i veliki dio Luštice u ljetnjoj sezoni 2017, Porto Montenegro je odmah finansirao izgradnju broda u lokalnom brodogradilištu u cilju što boljih saniranja požara koje ce služiti cijeloj Boki Kotorskoj i šire, a kojim će upravljati članovi Službe zaštite i spasavanja Tivat. Vatrogasno-spasilački konstruisan i izgrađen u tivatskom lokalnom brodogradilištu Navar, jer je menadžment kompanije fokusiran na podršku biznisa u lokalnom kompanijama.

Jedan od najvećih projekata je i WiFi signala u OŠ Drago Milović - investicija projekta koju je kompanija Adriatic Marinas inicirala i realizovala sa kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koji su svoj doprinos u realizaciji projekta radili besplatno, u cilju podrške obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 30.000 eura. Ove godine Porto Montenegro je finansirao i renoviranje kabineta maternjeg jezika.
Od projekata za podršku i afirmaciju obrazovanja izdvaja se i prestižna stipendija na američkom koledžu RIT u Dubrovniku, u vrijednosti od 25.000 eura - treći put za redom, dodijeljena je ova stipendija, kao podrška u razvoju mladih, elokventnih, i ambicioznih lokalaca.

Kao predstavnici jednog od glavnih privatnih investitora, želim da istaknem da prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti – do sada je u lokalnu zajednicu uloženo preko 3 miliona eura kroz donacije i sponzorstva. I dalje ćemo se značajno fokusirati na afirmaciju i podršku obrazovanja, kao najvećeg kapitala i potencijala jedne lokalne zajednice. Sarađujemo sa preko 50 lokalnih partnera, već kreiramo projekte za narednu godinu - renoviraćemo školske učionice, sportske terene, igrališta, podržati turističke i kulturno-zabavne projekte, istakla je PR menadžerka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Veliki, a novi projekat prošlog ljeta je sponzorstvo prvog vaterpolo kampa u Crnoj Gori koji su organizovali crnogorski reprezentativci Vjekoslav Pasković i Damjan Danilović. Porto Montenegro, već godinama za redom sponzoriše organizacije radionica u Muzičkoj školi Tivat, JPU Bambi, OŠ Drago Milović, SMŠ Mladost, Festival mediteranskog teatra Purgatorije, KK Teodo, Ragbi klub Arsenal, Kuglaški klub Porto, projekte ZOPT-a i NVO Djeca Tivta, organizuje besplatne kurseve engleskog jezika, i IT kurseve, kao i mnoge druge.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti