Porto Montenegro i Damen otvaraju nova radna mjesta u domenu pomorskog inžinjerstva i remonta jahti

Konzorcijum kojeg čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i Damen, kompanija koja se na globalnom nivou bavi izgradnjom brodova i superjahti, pokreću program za regrutaciju inženjera u brodogradnji i remontjahti koji će raditi u brodogradilištu u Bijeloj.

Naime, program će obuhvatiti organizaciju Dana otvorenih vrata u brodogradilištu, koji je sada u fazi sanacije i rekonstrukcije, za sve zainteresovane koji se bave ovom djelatnošću – prioritet će imati nekadašnji zaposleni remontnog zavoda Sava Kovačević – Arsenala, brodogradilišta Bijela, kao i iskusni inženjeri na brodovima različitih vrsta.

 Benefiti za privredu Crne Gore će biti značajni, jer se očekuje da će se preko 300 ljudi ponovo zaposliti u industriji brodogradnje. Bijela, odnosno Herceg Novi i Boka Kotorska su istorijska postojbina ovog industrijskog sektora u Crnoj Gori, a sa ovim projektom region će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom mediteranskom pomorskom tržištu.

 Zajedničko preduzeće radi na zapošljavanju početne radne snage za sudjelovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekat, i za mogući rani početak preliminarnih operacija - pružanje određenih usluga brodogradilišta na sadašnjem zapadnom krilu brodogradilišta, dok će se na istočnom dijelu odvijati sanacija bodova i jahti. 

Na takozvanim sajmovima zapošljavanja u ovom domenu poslovanja, prisustvovaće članovim Damen Yachting-a/Amels tima i članovi globalnog tima Damena. Za detaljnije informacije o samim datumima, javnost će biti naknadno obavještena.

Damen je globalna institucija koja se bavi ovom djelatnošću po najvećim industrijskim standardima, sa stručnim timom inženjera i operativnih kadrova brodogradnje i remonta. Vjerujemo da Boka Kotorska jeste resurs kvalifikovanih stručnjaka u svim ovim profilima, i da ćemo okupiti sjajan tim da oživimo ponovo ovu industriju. Svi oni će imati priliku da sarađuju i rade pod mentorstvom sa našim globalnim timom Damen yards, istakao je Rene Berkvens, izvšrni direktor Damen-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti