Posjeta Mikijelja Tivtu

Direktor preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj danas je sa saradnicima i predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem obišao neke od najvažnijih lokaliteta koji se nalaze na području pomenute opštine.

Zajednički sastanak je imao za cilj unapređenje infrastrukture na projektima koji su predviđeni budžetom za tekuću godinu.

Jedan o prioriteta je izgradnja pješačke staze na dionici Lepetane – Sveti Roko, u dužini od 2, 2 kilometara. U toku je priprema glavnog projekta i revidiranje postojećeg  čija je vrijednost 285.000,00 eura.

Predsjednik Optine Tivat, gospodin Željko Komnenović istakao je važnost rješavanja problema pristaništa i privezišta „Pine“, koje je trenutno bez zakupca, sa željom da se sporazumom o zakupu između  Opštine Tivat i JPMD  da gradu na upravljanje. Sredstva koja bi se opredjelila za zakup bila bi iskorišćenja za investiciona ulaganja i uređenja javnih površina koja se nalaze u zoni morskog dobra na teritoriji Opštine Tivat.  Jedan od nezavršenih projekata iz prethodnog periodu jeste i šetalište Belani koji se nalazi u istočnom dijelu od ulaza u gradsku marinu Kalimanj. Opština je opredjelila 300.000, 00 eura za izgradnju prve faze lungo mare obalnog šetališta, sa željom da  JP Morsko dobro kao partner pomogne u završetku radova. Ističući važnost izgradnje ovog šetališta, a koji već dugi niz godina čeka svoju realizaciju, direktor Mladen Mikijelj izrazio je želju da se u narednom periodu kroz izmjenu plana investicionih aktivnosti predvide sredstva za završetak ovog projekta. Takođe, dogovoreno je, da se kroz zajedničku saradnju, u narednom periodu, riješe problemi, koji su zaustavili realizaciju još jednog veoma važnog investicionog projekta, šetališta u Krašićima.

Poseban akcenat je stavljen na uređenju rezervata prirode Solila koja se nalaze u Tivatskom zalivu, za čiju sanaciju su obezbjeđena sredstva u iznosu od 40.000, 00 eura. Ovim projektom je predviđeno i hortikulturno uređenje, kao i uređenje pješačke staze, postavljanje solarne rasvete i info punkta, gdje će turisti i svi zainteresovani posjetioci moći da dobijaju informacije o samom lokalitetu.

Cilj sastanka je da se u što kraćem roku, a u skladu sa zakonskim odredbama realizuju projekti koji se nalaze na teritoriji opštine Tivat. Zajedničkim ulaganjima i rešavanju dugogodišnjih infrastrukturnih problema koji se nalaze u zoni morskog dobra, jedan od prioritetnih zadataka lokalne zajednice i Javnog preduzeća, istakao je gospodin Mladen Mikijelj.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti