Posjeta turskog ambasadora Budvi

Njegova ekselencija ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Budva sa saradnicima i razmijenio mišljenja o položaju turske zajednice u Crnoj Gori, mogućem unapređenju ekonomske saradnje, ali i saradnje u oblasti sporta, kulture i turizma.

Bilo je riječi i o turskim investicijama u Crnoj Gori kao i o mehanizmima da se pomogne turskim investitorima i preduzetnicima koji posluju, poštujući sve nacionalne i lokalne zakonske i komunalne okvire.

Predsjednik Opstine Budva Milo Božović izrazio je zadovoljstvo što je uspostavljenja direktna komunikacija kao preduslov za ostvarenje zajedničkih ciljeva lokalne samouprave i diplomatsko-konzularne misije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti