Posjetioci promotivnog događaja opisuju Crnu Goru u tri riječi: kvalitet, gostoprimstvo i ljepota

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Bara, Kotora, Herceg Novog i Podgorice predstavila je turističku ponudu Crne Gore na promotivnom događaju u Beogradu.

Tokom promotivnog događaja, koji se održao 4. juna na Kalemegdanu, Beograđani i njihovi gosti imali su priliku da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore za ljetnju turističku sezonu, ali i da uživaju u zvucima Gradske muzike Đenović, nastupu folklornog ansambla Crna Gora, kao i posebnom programu za djecu.

Događaj na Kalemegdanu privukao je pažnju velikog broja posjetilaca, dok su najmlađi uživali u interaktivnoj predstavi za djecu pod nazivom “Vrijeme je za magiju“ u režiji i izvođenju crnogorskog glumca Davora Dragojevića.

Snežana Stojanović koja je posjetila štand NTO CG, svake godine provodi odmor u Crnoj Gori i poručuje da se i ove godine neće ništa promijeniti, te da će uživati na crnogorskom primorju.

“Prošle godine sam bila u Budvi, a naravno planiram i ove godine da idem. Ponovo ću posjetiti Budvu, Herceg Novi, etno selo Žlijebi kod mojih prijatelja, a nakon toga mi je želja da se oprobam u rafting na Tari. Crnu Goru bih opisala u tri riječi: kvalitet, gostoprimstvo i ljepota”, kazala je Stojanović.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija tokom ljetnjih mjeseci, potvrđuje i jedna od posjetiteljki koja svake godine boravi u Crnoj Gori.

“Mi smo već rezervisali smještaj u Petrovcu, ovo nam je treće ljeto da provodimo tamo. Posjećivali smo Durmitor, Skadarsko jezero, Bečiće, Budvu, Herceg Novi, ali poslednjih par sezona ne mijenjamo lokacije jer nam je nekako Petrovac prirastao srcu”, zaključila je jedna od posjetiteljki.

PR Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Milena Vujović podsjetila je da su gosti iz Srbije najbrojniji turisti svake godine, te je naglasila da su dobre najave i za ovu godinu.

„Na ovaj način željeli smo da podsjetimo goste iz Srbije, koji su svake godine najbrojniji turisti, šta sve Crna Gora ima da ponudi. Vjerujemo da će se takav trend nastaviti i u ovoj godini. Nadamo se da će turisti iz Srbije uživati u svemu onome što smo pripremili za njih. Tu su naravno brojne manifestacije lokalnih turističkih organizacija, zatim obogaćena ponuda i unaprijeđeni smještajni kapaciteti, kao i odlična ponuda aktivnog odmora koja je sve atraktivnija gostima iz Srbije“, zaključila je Vujović.

Predstavnica TO Herceg Novi, Natalija Terzić istakla je da turiste u Herceg Novom očekuje uzbudljivo ljeto, sa bogatim kalendarom manifestacija.

Zaista, pripremili smo interesantnu ljetnju sezonu kada su manifestacije u pitanju, odnosno događaji i festivali. Tu je i mnogo toga što nudimo u smislu avanturističkog turizma, pješačke staze, biciklističke staze i izleti.  Očekuju ih i brojni sadržaji u prirodi, pored sunčanja, kupanja i onoga što more i plaže donose sa sobom. Tu je obilazak Njegoševe škole, muzeja Mirko Komnenović koji je u Kući Iva Andrića. Sa novim događajima na kulama i tvrđavama grad se  pretvara u jednu pozornicu pod otvorenim nebom“, dodala je Terzić.

Tamara Mugoša ispred TO Podgorica poručila je da Podgorica može biti prava destinacija za goste iz regiona koji žele da posjete jug i sjever zemlje.

„Turisti iz regiona zauzimaju značajno mjesto u ukupnom turističkom prometu koji se ostvaruje u Podgorici. Iako smo mi relativno poznata turistička destinacija za turiste iz Srbije uvijek smo tu na predstavljanjima u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i ostalim lokalnim turističkim organizacijama, a u cilju privlačenja što većeg broja turista da dođu i posjete naš grad. Pored formi aktivnog odmora, prirodnih resursa i generalno uživanja u prirodi, turiste sve više privlači naše bogato kulturno-istorijsko nasljeđe“, zaključila je Mugoša.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti