Posjetioci se mogu vakcinisati protiv koronavirusa u Drakulinom dvorcu

Oni koji posjete Drakulin dvorac mogu se vakcinisati protiv koronavirusa nakon što je na ovom mjestu u Transilvaniji uspostavljen centar za vakcinaciju.

Medicinari s oznakama na odijelima nude vakcinaciju Pfizerovim vakcinama svima koji posjete dvorac Bran iz 14. stoljeća, koji se nalazi u centralnom dijelu Rumunije. Ova akcija je dio plana vlade da motiviše Rumune da se vakcinišu protiv koronavirusa. Neki vjeruju da je dvorac bio inspiracija za legendarni roman Brama Stokera pod nazivom "Drakula".

U Rumuniji je od početka pandemije zaraženo nešto više od milion ljudi, a zabilježeno je gotovo 29.000 smrtnih slučajeva.

Cilj vlasti je da se vakciniše 10 miliona ljudi do septembra, ali gotovo polovina Rumuna ne želi primiti vakcinu. Ipak, postoji nada da će dvorac Bran i njegova unikatna inicijativa povećati broj vakcinisanih. Svakog vikenda u maju oni koji zakažu termin za vakcinaciju moći će besplatno pogledati izložbu 52 sprave za mučenje.

Takođe, vlasti se nadaju i da će biti povećan broj posjeta dvorcu koji je opao zbog pomenute pandemije.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti