Poslovanje u SAD: šta treba da znate o ulasku na američko tržište

Kroz projekat Evropske mreže preduzetništva, Enterprise Europe Network - EEN, Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao nacionalni koordinator, promoviše prvi webinar pod nazivom “Doing business in the United States: what you need to know about entering the US market”, koji se organizuje u okviru serije webinara “Embracing global markets”.

Ovaj prvi webinar organizuju evropsko - američka privredna komora i EEN partneri iz SAD, a održaće se 22. februara 2024. godine. Događaj je namijenjen evropskim malim i srednjim preduzećima, start-apovima (spremnih za rast i napredovanje na međunarodnom nivou), klasterima i menadžerima klastera, poslovnim savjetnici EEN i drugim evropskim organizacijama za poslovnu podršku.

Na događaju će biti prezentirani pravni okviri i propisi prilikom otvaranja preduzeća u SAD, uključujući:

razumijevanje poreskih sistema i zahtjeva,

kako da prenesete svoje poslovanje u SAD i 5 najčešćih pravnih pitanja koja treba razmotriti prije nego što dođete ovdje, kao i

koja vrsta vize je prava za vas i članove vašeg tima.

Webinar će takođe pružiti praktične smjernice o tome kako prodati svoje usluge/proizvode na tržište SAD:

pravni okvir i ključni propisi prilikom prodaje proizvoda u SAD,

kanali prodaje: maloprodaja ili veleprodaja; partnerstvo sa agentom ili distributerom, kao i

razvoj biznisa i brenda.

Ukoliko smatrate da je tema interesantna, pozivamo vas da prisustvujete webinaru na kojem će renomirani eksperti govoriti o poslovnim mogućnostima na američkom tržištu.

Radni jezik seminara je engleski.

Događaj će se održati 22. februara 2024. godine u 16:00 – 17:30 časova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti