Potpisan Protokol o saradnji između NTO CG i Turističke zajednice Kantona Sarajeva

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička zajednica Kantona Sarajeva potpisali su protokol o saradnji i, sudeći prema riječima potpisnika, ovo je tek prvi korak ka zajedničkom unapređenju turističke ponude dvije organizacije. Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković, iskazala je zadovoljstvo potpisivanjem Protokola i ukazala da ove dvije turističke organizacije imaju jako puno prostora za saradnju.

Prije svega značajan prostor postoji na razvijanju i unapređenju zajedničkog turističkog proizvoda, ali i na zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima. Postoje tržišta sa kojima kelege iz Sarajeva imaju ogromno iskustvo i mi ćemo kod njih pronaći korisne informacije, a postoje tržišta na kojima mi imamo zavidno iskustvo i vjerujem da će njima naše iskustvo biti korisno. Pored toga, planiramo saradnju u oblasti međunarodnih projekata bilo da je riječ o bilateralnim projektima ili prekograničnoj saradnji, kazala je Tripković Marković.

Ona je još jednom naglasila da je od najvećeg značaja nastup na međunarodnim tržištima.Iz razloga što nas turisti posmatraju kao jednu destinaciju, a da bi smo u tome uspjeli potrebno je da imamo riješene određene predispozicije. Tu prije svega mislim na unapređenje putne  infrastrukture, graničnih prelaza te ovaj protokol o saradnji vidim kao prvi korak u unapređenju odnosa, kazala je Tripković Marković.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, kazao je da će Protokol koji je danas potpisan koristiti kao alat kako bi iskoristili iskustva koja NTO Crne Gore ima, pogotovo na EU projektima.Crnu Goru svaki Sarajlija smatra svojom zbog naše blizine i ljubavi koju imamo između dvije zemlje, tako da će našem timu vaše iskustvo pomoći da kreiramo nove ideje i da objedinimo turistički proizvod u jednu cjelinu i da sve ove ljepote koje imamo prezentujemo na stranom tržištu. Itekako imamo šta da pokažemo jer ovo što mi imamo u Evropi slabo ko ima samo moramo raditi na kvalitetnoj promociji, kazao je Magoda. Događaj je bio prilika da predstavnici Sarajevo film Festivala predstave festivalski program za ovu godinu.

Predstavnica Sarajevo Film Festivala Andrijana Copf, kazala je da se nada da će i ove godine na Festu ugostiti veliki broj crnogorskih građana. Festival se ove godine održava od 12. do 19. avgusta. Čekaju nas brojni programi, više od 200 filmova na skoro 20 lokacija u gradu, oko 50 filmova u takmičarskom programu i tu je naravno i atmosfera u gradu. Vjerujem da je sve ovo ono što čini atraktivnim Sarajevo Film Festival i  crnogorskoj publici, kazala je Copf.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti