Potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Budve i Trebinja

Protokol o saradnji dvije turističke organizacije - Budve i Trebinja potpisali su juče, 12. aprila, Nemanja Kuljača, direktor TO Budve i Mirjana Putica, direktorka TO Trebinje u sali Skupštine Grada Trebinja. Protokol za cilj ima formalizaciju i ozvaničenje buduće intenzivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

"Trebinje je jedna od omiljenih vikend destinacija za brojne građane Budve i cijele Crne Gore. Bogati ljetni sadržaji, prijatna klima i blagonakloni karakter Trebinjaca doprinijeli su činjenici da je ovaj grad u protekloj deceniji doživio turističku ekspanziju. Momo Kapor je napisao da "Trebinje nije ni selo, ni metropola, već metafora - san". Budvanski pisac Čedo Vuković  rekao je da je "Budva grad sazdan od kamena i svjetlosti. Rođen prije sebe u mitu starih Helena." Kada se ovi prelijepi opisi utkaju jedan u drugi nema sumnje da će prijateljstvo naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša, bolja i kvalitetnija." – kazao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

"Ova saradnja umnogome će doprinijeti promociji Trebinja na tržištu Crne Gore. Mi ćemo iskoristiti kanale promocije TO Budva i to bez naknade, uz mogućnost učešća na više turističkih manifestacija i dešavanja koja u toku godine organizuju TO Budva i Opština Budva. Pozitivnu praksu Trebinja, takođe, može koristiti TO Budva, a primarno mislim na koncept projekta "Hercegovačka kuća" i učešće Trebinja u projektu "Green destinations" – rekla je Mirjana Putica, direktor TO Trebinja.

Protokolom se u praktičnom smislu izražava saglasnost strana potpisnica o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu primarno kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte, ali i uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu, te da će ista doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima po obije lokalne zajednice.

Potpisivanju Protokola u Trebinju prisustvovali su predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, i gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.

https://youtu.be/XJsa6NBQO68

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti