Potvrdjen dolazak jedrilicarskih olimpijaca na regati RC44 Porto Montenegro

Agenda za prestižnu svjetsku RC44 Porto Montenegro regatu je potvrđena, a lista poznatih jedriličara koji će se takmičiti obećava sjajnu utrku u akvatorijumu tivatskog zaliva od 10. do 14. aprila – ovo neće biti samo sportski događaj već će svi gosti i mještani uživati u nestandardnim jedrilicama i netipičnoj regati koju će posmatrati sa barki i brodova, koje će pratiti regatu. Tokom regate priprema se sjajna agenda aktivnosti duž cijelig nautičkog naselja.


Jedrilice RC44 su lagane konstrukcije, izrađene u cijelosti od karbona, s snažnom konstrukcijom jedara, koja su predviđena za snažne vjetrove.
Zadovoljstvo je da sezonu jedrenja u Porto Montenegru započnemo regatom ovog kalibra – Jedriličarski klub Porto Montenegro intenzivno je radio na atraktivnom kalendaru internacionalnih regati u Bokotorskom zalivu, a sa RC44 posadom i takmičarima možemo reći da dokazujemo povjerenje svjetskih jedriličara i njihove flote, ističe izvršni direktor Porto Montenegra David Margason.


Na listi takmičara su i pobjednik utrke za 2018. godinu Nic Poons, svjetski šampion Vladimir Prosikhin, Torbjorn Tornkvist iz Artemis Racing-a, Igor Lah iz ekipe CEEREF, John Bassadone iz ekipe Peninsula Petroleum, reprezentativci Bronenosec jedriličarskog tima, Vladimir Liubomirov i Kirill Frolov, i Hugues Lepic iz Aleph Racing-a. Na regatu stiže i Russell Coutts, jedan od dizajnera jedrilica RC44, a regati će se ove sezone pridružiti novi brod koji pripada Tavatuy jedriličarskom timu.
Ponosni smo na činjenicu da smo srebrni sponzor ove regate a ujedno i matična luka za sve profesionalce – učesnike. Radujemo se što ćemo biti u prilici da izrazimo dobrodošlicu pratiocima koji već rezervišu naš atraktivan RC 44 paket aranžman kreiran sa ciljem doživljaja ovog eminentnog jedriličarskog događaja uz pogodnosti boravka u luksuznom hotelu i brojne benefite. Čast nam je što sezonu 2019. započinjemo upravo ovakvom prilikom, izjavio je Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela.


Benefiti učestvovanja na regati RC44 su mnogi, i zbog toga je ona godinama izgradila sjajan imidž i povjerenje svjetskih jedriliča: jedrilice su elegantne i savremene, izazov je upravljati njima i sa 5 i sa 25 čvorova vjetra. Najbolje od svega jeste prilika doživijeti iskustvo Grand Prix trke na najvišem nivou i jedriti sa nekim od najboljih posada.
Nakon RC44 Porto Montenegra, od 10. do 14. aprila, jedriličarska flota jedri Adris 44Cup u Hrvatskoj. 44CUP Marstrand u Švedskoj se jedri od 9 do 13. jula, a nakon toga 44CUP Cascais u Portugalu, i ovogodišnja tura završava regatom 44Cup Palma u Španiji od 13. do 17. novembra.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti