Povećan broj studenata za besplatno školovanje

Vlada je juče donijela Odluka o izmjeni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/2023. godinu.

“ Izmjenom Odluke je povećan broj studenata koji imaju mogućnost da se besplatno školuju sa 3.344 na 3.394. Cijeneći veliko interesovanje svršenih srednjoškolaca za upis na novi studijski program Mehatronika na Mašinskom fakultetu, kao i činjenicu da prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje nema nezaposlenih inženjera mehatronike, Vlada je donijela Odluku kojom se odobrio upis 50 kandidata na tom studijskom programu”, naveli su iz Vlade. 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti