Povodom Dana turizma: Pješačka tura na ostrvu Sveti Nikola

Turistička organizacija opštine Budva svake godine obilježava Svjetski dan turizma, 27. septembar, adekvatnim programom koji je inspirisan zadatom godišnjom temom.

Ove godine, Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) obilježava Svjetski dan turizma pod sloganom „Rethinking tourism“ (ponovo razmišljajmo o turizmu). 

“Kako vremenske prilike nisu dozvolile realizaciju programa 27. septembra, Turistička organizacija opštine Budva će danas, 3. oktobra, izletom na ostrvo Sv. Nikola i predstavljanjem nove pješačke staze obilježiti ovogodišnji Svjetski dan turizma u Budvi. Program će podrazumijevati vožnju brodom, šetnju novom, uređenom pješačkom stazom dugom oko 3 kilometra i prigodnu zakusku na plaži za predstavnike Opštine Budva, medije, predstavnike privrede i kolege iz primorskih lokalnih turističkih organizacija i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore”, navode iz TO Budve.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti