Pravi trenutak za unapređenje saradnje u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković ugostila je otpravnicu poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Nataliju Fijalku.Tema sastanka bila je unapređenje saradnje u oblasti turizma između Crne Gore i Ukrajine.

Direktorica NTOCG je istakla da se Crna Gora u prethodnom periodu u značajnoj mjeri okrenula tržištu Ukrajine sa kojeg se bilježi  sve veći broj dolazaka turista.
„Ukrajina predstavlja važno emitivno tržište za Crnu Goru i u tom smislu Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na ovom tržištu. U prethodnom periodu učestvovali smo  na međunarodnom sajmu turizma Uitt koji se održao u Kijevu, a bili smo domaćini i brojnim televizijskim ekipama koje su imale priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom naše zemlje i da svoje utiske prenesu građanima Ukrajine“, kazala je Tripković Marković.
Ona se posebno osvrnula na odličnu avio povezanost Ukrajine i Crne Gore, imajući u vidu da je nekoliko ukrajinskih avio kompanija uvelo direktne linije ka Crnoj Gori.
Otpravnica poslova u Ambasadi Ukrajine Natalija Fijalka istakla je da je izuzetno zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, te da joj je veoma drago što Ukrajinci Crnu Goru prepoznaju ne samo kao ljetnju već i zimsku destinaciju, o čemu najbolje govori interesovanje turista i popunjenost letova tokom zimskih mjeseci. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima buduće saradnje u dijelu razvoja novih digitalnih aplikacija koje bi obuhvatale turističke sadržaje na ukrajinskom jeziku. Sagovornice su se saglasile da svakako postoji prostor za unapređenje saradnje kroz receptivni i emitivni turizam, sa fokusom na posjetu religijskim mjestima, čime bi se dugoročno održale uspostavljene avio linije između dviju država.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti