Predsjednik Opštine Budva Marko Carević sastao se sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks

Predsjednik Opštine Carević je uvaženu ambasadorku upoznao sa političkom, ekonomskom i društvenom situacijom u našoj opštini, prioritetima kao i o glavnim razvojnim projektima i budućim planovima za unapređenje opštine Budva.

Ispred Opštine Budva sastanku su takođe prisustvovali i šef kabineta Nikola Jovanović i Nevenka Božović Jovović sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Britanska ambasadorka Karen Medoks je ovom prilikom posjetila i Turističku organizaciju opštine Budva gdje se susrela sa direktorom Turističke organizacije Nemanjom Kuljačom, koji je ovom prilikom upoznao ambasadorku sa turističkom ponudom Budve, prirodnim ljepotama, smještajnim kapacitetima, kalendarom manifestacija, promotivnim aktivnostima, potencijalom aktivnog turizma na budvanskoj rivijeri, turističkim kretanjima u periodu prije početka pandemije virusa kovid-19 i nakon, posebno kada su u pitanju dolasci i noćenja gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, zatim planiranim projektima koji se odnose na unapređenje turističke ponude i valorizaciju kulturne baštine, ali i izazovima sa kojima se Organizacija susreće u vremenu pandemije.

Ambasadorka Medoks se zahvalila na prijemu i izrazila posebno interesovanje kada su u pitanju razvijanje i unapređenje turističke ponude Budve, budvansko zaleđe, broj gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva i mogućnosti povećanja turističkog prometa sa ovog tržišta. Kako je istakla, ambasadorka Medoks će rado promovisati turističku ponudu Budve i ovo tržište drugim britanskim turistima – zaključuje se u saopštenju Opštine Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti