Predstavnici Inspektorata obrazovanja i sporta iz Slovenije u posjeti UIP-u. Rad na projektu „Bilateralna tehnička pomoć Slovenija-Crna Gora“

U okviru projekta „Bilateralna tehnička pomoć Slovenija-Crna Gora“, danas je u Upravi za inspekcijske poslove upriličen sastanak sa predstavnicima  Inspektorata za prosvjetu i sport Republike Slovenije.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave Ilir Harasani, pomoćnice direktora Ana Vujošević i Nisera Ibrahimović, glavna prosvjetna inspektorka Lucija Adžić i Ivan Zindović prosvjetni inspketor,  a iz Inspektorata za prosvjetu i sport Slovenije prisustvovali su glavni inspektor dr Simon Slokan, koordinator projekta Jurij Šink prosvjetni inspektor, Renata Ravlija, inspektorka za prosvjetu i Peter Lević, inspektor za sport.

Tokom sastanka Ilir Harasani rekao je: “Siguran sam da ćemo primjerima dobre prakse i razmjenom iskustava ojačati saradnju između naših i drugih institucija obrazovanja i sporta i da ćemo se zajedničkim snagama suprostaviti izazovima na koje nailazimo, a sve u cilju osiguranja kvaliteta u ovoj oblasti, presudnoj za napredak svakog društva“.

Uprava za inspekcijske poslove, kroz angažman  Prosvjetne inspekcije i Inspekcije za sport ostvaruje partnersku saradnju sa Inspektoratom za prosvjetu i sport iz Slovenije radi upoznavanja sa načinom rada, utvrđivanja zajedničkih stavova i razmjene dobrih praksi u području obrazovanja i sporta.

U naredna tri dana Inspekcija za sport i Prosvjetna inspekcija predstaviće aktuelne aktivnosti nadzora u oblasti  obrazovanja i sporta.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti