Predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u cilju promocije turističke ponude za predstojeću ljetnju sezonu, organizovala je studijsku posjetu predstavnika medija iz Bosne i Hercegovine koji u periodu od 17-20. maja borave u Crnoj Gori.

Riječ je o predstavnicima renomiranih elektronskih i štampanih medija. Predstavnici bosansko-hercegovačkih medija, prvog dana boravka u Crnoj Gori obići će Prijestonicu Cetinje gdje je predviđeno panoramsko razgledanje grada vozićem i posjeta Lipskoj pećini. Novinari će se narednih dana upoznati i sa turističkom ponudom Budve, Bara, Ulcinja, Tivta, Kotora, i Herceg Novog kroz obilaske nekih od najatraktivnijih turističkih lokaliteta na crnogorskom primorju poputStarog grada u Budvi, marine Porto Montenegro, turstičkog naselja Luštica bay, Starog Bara, Stare masline, Ade Bojane, kuće Iva Andrića i dr.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru turističke kampanje „U društvu prirode“ realizuje promotivne aktivnosti na strateški važnim emitivnim tržištima, među kojima je i tržište regiona. Studijska posjeta medija iz BIH realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Cetinja, Bara, Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog. Očekuje se da će ova posjeta rezultirati afirmativnim člancima i reportažama o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa tržišta Bosne i Hercegovine tokom predstojeće ljetnje turističke sezone. 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti