Predstavnici renomiranih turističkih agencija iz Srbije sastali se u Budvi sa predstavnicima turističke privrede

U organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, na budvanskoj rivijeri trenutno borave predstavnici Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i renomiranih agencija: Odeon World Travel, Barcino Tours, Pierre Travel, KonTiki Travel, Ponte Travel, Olympic Travel, Aero Turs i Travel Partner.

U okviru višednevnog boravka danas su  je organizovan susret sa predstavnicima Crnogorskog turističkog udruženja, Udruženja malih hotela Budve, Udruženja hotela Crne Gore, Udruženja privatnog smještaja Crne Gore i turističkih agencija iz Budve.

Predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić, je istakao

"U ovom trenutku Crna Gora se nalazi na tzv. zelenoj listi, prije svega mislim na srpsko tržište a vjerujem da će to znati da prepoznaju i neka druga tržišta.  U Srbiji je trnutno vrlo primjetno da je interesovanje za Crnu Goru značajno veće nego što je to bio slučaj ranijih godina. Upravo smo danas pričali da je najveća prednost na kojoj treba insistirati a to je da se  potencira slobodan prelaz granica, kao i to da ukoliko se gost razboli biće liječen o trošku crnogorske države. To su u ovom trenutku najveće prednosti crnogorskog turizma, i vjerujem da iz tog razloga ove godine možemo da očekujemo značajno veći broj turista iz Srbije, ali i iz kompletnog regiona. Ono što smo danas pominjali, a ja zaista mislim da to jeste prednost, kada je riječ o srpskom tržištu, to je da je privatni smještaj u Crnoj Gori iz godine u godinu sve kvalitetniji, i da to može u ovom trenutku da bude jedan veliki mamac za veliki broj putnika iz Srbije. Cijene su ove godine povoljnije nego ikad, to je dobar način da motivišemo ljude uz sve ove epidemiološke faktore koje smo rekli.", zaključio je Seničić.

Maja Liješević, direktorka TO Budva naglasila “Nakon današnjeg susreta cijenimo da su naši partneri iz Srbije zainteresovani da prošire svoje aranžmane i djelovanja na teritoriji naše opštine. Zahvaljujemo se predstavnicima turističkih agencija, a posebno g. Seničiću što smo uspjeli da za vrlo kratko vrijeme organizujemo ovu posjetu u pravom trenutku, u susret predstojećoj turističkoj sezoni. Vrlo je važno  što je naša turistička privreda spremna za sezonu kada je u pitanju cjenovna politika, kvalitet i poštovanje zdravstvenih protokola. Gostima iz Srbije smo ovim putem  još jednom poručili da su dobrodošli u naš grad i da ćemo se svi zajedno potruditi da odu zadovoljni i sa željom da ponovo dođu.”

Predstavnik TA KonTiki Travel iz Beograda je istakao "Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Turističke organizacija opštine Budva. Crna Gora je izuzetno važna za naše tržište, i nadamo se da će ova godina donijeti normalizaciju  i prije svega sigurnost, kada kada je u pitanju pandemija i pravila, što će nama sa turističke strane, u smislu organizacije olakšati poslovanje. Ovaj susret će doprinijeti boljoj saradnji."

“Poslije par godina, evo i nas na ovom tržištu. Prepoznali smo potencijal zato što je Crna Gora otvorena za goste bez ikakvih uslova i ograničenja što se putovanja tiče, i smatramo da je ovo prava prilika da dovedemo još veći broj turista u Crnu Goru. Cijene su povoljnije, i imate dobar odnos cijene i kvaliteta, što je posebno znimljivo našim turistima” zaključila je predstavnica TA “Barcino Tours” iz Beograda.

Zadovoljstvo današnjim susretom i razgovorima nisu krili  predstavnici turističke privrede Budve. Predsjednica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Crne Gore je navela “Ono što raduje je što su agencije veoma optimistične, dali su nam informaciju da je interesovanje veliko, i sad je sve do nas, da napravimo što kvalitetniju ponudu. Ona ne mora biti što povoljnija i jeftinija, već što sadržajnija i kvalitetnija. Privatni smještaj je prvi put dobio priliku da se predstavi na ovaj način. Takođe, za potrebe današnje prezentacije smo odradili anketu među izdavaocima koliko je vakcinisanih, i prema rezultatima ankete skoro 70% se već vakcinisalo, a 25% planira da to uradi u skorije vrijeme. Isto tako,  77% članova porodica koji će biti u kontaktu sa gostima se  vakcinisalo, a oko 20% će to uraditi u narednom periodu. Treba naznačiti da je skoro 80%  upoznato sa kovid protokolom.

U organizaciji TO Budva predstavnici turističkih agencija iz Srbije će održati niz sastanaka i obići  prirodne ljepote duž budvanske rivijere. 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti