Primijećeni lovci u Rezervatu prirode Solila u Tivtu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obaviješteno je o prisustvu lovaca na području posebnog ,specijalnog rezervata prirode "Tivatska solila".

„Solila su 2008. godine stavljena pod zaštitu radi očuvanja rijetkih, prorijeđenih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, prevashodno ornitofaune i životinjskih vrsta, a shodno režimu zaštite, koji je Zakonom o zaštiti prirode propisan za rezervate prirode strogo je zabranjeno je svako uznemiravanje, hvatanje i ubijanje životinja“, naveli su iz Javnog preduzeća.


Inače, lov tokom proljećnog i ljetnjeg perioda nije dozvoljen ni na jednu vrstu ptica upravo zbog toga što se u ovom periodu ptice gnijezde, polažu jaja i podižu svoje mladunce, a posebno ističemo činjenicu da se na području ovog specijalnog rezervata prirode, gnijezde se rijetke i ugrožene vrste ptica.
Javno preduzeće će proslediti prijavu za krivolov MUP-u Crne Gore, Centaru za bezbjednost opštine Tivat i tražiti da se krivolovci sankcionišu shodno Zakonu koji propisuje kaznene mjere za ovu vrstu nelegalnih aktivnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti