Pročitajte ko su zvijezde ovogodišnjeg karnevala

Ovogodišnju ljetnju sezonu, zvanično će otvoriti karnevaske fešte, koje se u organizaciji Turističke organizacije Budve, Opštine i NVO, organizuju od 2. do 4. maja u metropoli turizma. A zvijezde centralne karnevalske noći biće pet super finalista najgledanijeg muzičkog takmičenja na Balkanu "X factor".

 

 

 Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare, 12. Međunarodni turistički budvanski karneval i 13. Proljećna noć pod maskama, odvijaju se pod motom "Potpun osjećaj proljeća pod maskama“. Karneval počinje u petak 2. maja, abrumom, koji će  se odvijati po trgovima i ulicama Staroga grada od 18 do 20 časova.

 

 Nakon toga, iste večeri slijedi na Trgu pjesnika od 20 do 21 čas koncert  „Guitar duo Nikčević & Bulatović", a zabava se od 21 čas nastavlja po starogradskim kafićima.

 

 U Subotu, program počinje projektom „Discover Budva“ i od 12 do 19 časova, predviđeno je  predstavljanje kulturno - istorijskog naslijeđa Budve. Uporedo, od 16 do 18 časova odvijaće se takozvani  „Vinski kutak“ uz degustaciju poznatih crnogorskih vina. Velika karnevalska povorka u kojoj se očekuje učešće i hiljadu i po učesnika iz zemlje, regiona i Evrope, krenuće u 19 časova, od kafea City, gradskim ulicama do Staroga grada.

 

 Muzičko - zabavni programa te večeri će se odvijati na tri bine:

 

 Bina ispred Staroga grada - 5 super finalista X factora i Emina Jahović Sandal.

 

 Bina na Trgu palmi - muzičko - zabavni performans „Live Brasilian carnival party“ sa samba plesačicama

 

 Bina između crkava - Radio Katakomba, klapa „ Who see“ i Stereo Ambasada.

 

 Program je upotpunjen atraktivnim nastupima novosadskih umjetnika iz grupe „Alternacia“ koji će  na štulama i akrobacijama sa vatrom izvoditi performans ulicama i na trgovima Starog grada.

 

 Nedjelja je rezervisana za najmlađe kada je dječiji karneval - programa u 12 časova počinje "Slatkim kutkom" uz deguistaciju specijaliteta, potom slijedi „Discover Budva“, dok  Mala karnevalska povorka kreće u 16 časova.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti