Bogat septembarski program zbivanja u Porto Montenegru

BOGAT SEPTEMBARSKI PROGRAM ZBIVANJA U PORTO MONTENEGRU

Kompanija Adriatic Marinas pripremila je za septembar bogat program zanimljivih dešavanja za klijente marine i članove nautičkog centra Porto Montenegro. Septembar će biti mjesec sportova na vodi i planinskih aktivnosti, kulturnih sadržaja i dobrog shopping-a.

 

Koncert Svetlane Raičković i njenog ženskog vokalnog sastava Grlice održaće se u petak, 6. septembra, ispred Zbirke pomorskog nasljeđa. 

 

Najslikovitije jedrenje Mediteranom na luksuznim Tofinou 9.5 jedrenjacima zakazano je za prvi vikend, odnosno, od 6. do 8. septembra. Nakon savladavanja morskih talasa, članove posade marine Porto Montenegra očekuje izazov u kanjonu Nevidio, u nedjelju, 8. septembra, jer je upravo za njih organizovan rafting sa jačim riječnim strujama Komarnice. Krajem mjeseca, 22. Septembra, Porto Montenegro vodi i na izletničku turu kanjonom bokeške rijeke Škurde, koja se uliva u more pored samih kotorskih bedema.

 

Prkoseći vjetru poslednjih vrelih dana, najbolji jedriličari prestižne Regate hiljadu ostrva, ploveći od Rijeke u Hrvatskoj među ostrvima Dalmacije, svoje jedra će spustiti u akvatorijumu tivatskog zaliva, 25. septembra. Njihovo  regatno polje je prošireno i na bokokotorski zaliv, zahvaljujući organizaciji našeg Jacht club-a.

 

Svi ljubitelji poznatog brazilskog pokreta  imaju mogućnost da se oprobaju  na otvorenom času zumbe, kombinaciji latino plesa i aerobika, na teniskom terenu broj 1 u Porto Montenegro, 13. septembra. Za ljubitelje bijelog sporta biće organizovan Open Tennis Tournament (single and double), od 27.-29. septembra.

 

Do kraja septembra sve posjetioce Porto Montenegra očekuju najbolji jesenji shopping na obali, kroz sniženja na omiljene kreacije mladih evropskih i domaćih dizajnera, ali i provjerene svjetske brendove u svim radnjama našeg naselja.

 

Za svoj 80.rođendan školski brod Jadran je dobio na dar hronološku izložbu koja kroz fotografije i pomorske artefakte, svjedoči o životu mornara kojima vjetar nije uvjek bio naklonjen jedrima, i matičnoj luci Tivat u koju i danas uplovljava. Izložba će trajati do 20.-og septembra u Zbirci pomorskog nasljeđa.

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti