Projekcija filma "Anzulović", 7. aprila u 20 sati u konferencijskoj sali hotela "Avala

Autorski projekat Slavena Vilusa i Tamare Liješević, dokumentarni film “Anzulović”, koji govori o starobudvanskoj porodici koja je u 20. vijeku živjela u Starom gradu – biće prikazan u petak, 7. aprila u 20 sati u konferencijskoj sali hotela “Avala”, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

Nakon uspješne izložbe fotografija Marka Anzulovića, koju je prošlog ljeta, u okviru programa Grada teatra, priredio arhitekta Slobodan Bobo Mitrović, rodila se ideja da se Budvani, prije svega, ali i brojni stanovnici koji su ovaj grad izabrali za svoj dom, upoznaju kroz zanimljivu priču o porodici Anzulović sa nekadašnjim životom u gradu koji je ovjekovječen na, tek nedavno otkrivenim fotografijama.

Kakva je bila Budva početkom 20. vijeka?

Gdje su se do sada krile fotografije Marka Anzulovića i koliko o ovom hroničaru jednog vremena znaju njegovi potomci?

Da li će prošlost jedne porodice dati odgovore i na neka pitanja u sadašnjosti?

Sve to ćete saznati u ovom fantastičnom dokumentarnom filmu, koji je tek prvi u ciklusu filmova o interesantnim budvanskim porodicama koje pripremaju Slaven Vilus i Tamara Liješević.

Film je premijerno prikazan 10. marta u hotelu “Mediteran”, u organizaciji JU Grad teatar.

U filmu “Anzulović” govore: Slobodan Bobo Mitrović - priređivač izložbe fotografija Marka Anzulovića, Svjetlana Čukvas - unuka, Lazar Pejović - profesor na Likovnoj akademiji na Cetinju, Božena Jelušić - profesorka i Lucija Đurašković - istoričarka umjetnosti.

Trajanje filma je 53 minuta.

Ulaz na projekciju je besplatan, a film je titlovan na engleski jezik. Prevod je uradila Anđela Vilus.

Turistička organizacija opštine Budva sa velikim zadovoljstvom podržava projekte koji baštine prošlost i bogatu istoriju i kulturu našeg grada i pozivaju sve građanke i građane da uživaju u projekciji i podrže kreativne nezavisne autore iz Budve.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti