Promocija Budve na “Around The World Live Roadshow-u” u Mađarskoj

Turistička organizacija opštine Budva učestvuje na “Around The World Live Roadshow-u”, koji se održava od 12. do 15. oktobra u Mađarskoj i podrazumijeva prezentacije, sastanke, radionice i nagradne igre kroz koje se ponuda destinacije predstavlja turističkoj privredi ove zemlje.

“Around The World Live Roadshow” je prije svega namijenjen uvezivanju turističkih agencija i turoperatora sa potencijalnim destinacijama i održava se u četiri grada Mađarske – Đeru, Budimpešti, Debrecinu i Segedinu. Iniciran je i organizavan od strane globalnog udruženja i marketinške agencije AVIAREPS, koja radi na umrežavanju avio kompanija, hotela, turističkih agencija, turoperatora i turističkih destinacija.

Tokom boravka u Budimpešti, predstavnici TO Budve su nakon prezentacije održali sastanke sa nekim od najvećih turističkih agencija sa tržišta Mađarske – IBUSZ, OTP Travel, Proko Travel, BCD Travel, Vista Travel Agency i drugima, na kojima je detaljnije predstavljena turistička ponuda budvanske rivijere sa akcentom na hotelske i kapacitete u tzv. privatnom smještaju. Utisci sa ovih susreta su više nego pozitivni, za Budvom vlada veliko interesovanje, a sve navedene agencije planiraju da Budvu uvrste u svoju ponudu za sledeću sezonu.

Nakon promocije u Đeru i Budimpešti, slijede prezentacije i sastanci sa turističkom privredom u Debrecinu i Segedinu.

Promociju Crne Gore u Mađarskoj predvodi Nacionalna turistička organizacija, a pored TO Budve, u ovom događaju učestvuju i lokalne turističke organizacije Bara i Tivta, kao i HG “Montenegro Stars” iz Budve. Turističke organizacije Kipra, Jamajke, Sejšelskih ostrva i Hrvatske, te poznati hotelski brendovi poput “Intercity Hotel”, “Marriot International” i “Falkensteiner” takođe su učesnici “Around The World Live Roadshow-a”, tokom kojeg će, po riječima organizatora, prezentacijama prisustvovati preko sto mađarskih agencija i turoperatora.

Tržište Mađarske ima značajan potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju imajući u vidu dobru avio povezanost sa ovim tržištem, posredstvom niskobudžetne mađarske avio kompanije “Wizz Air” koja leti na relaciji Budimpešta – Podgorica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti