Promocije knjige - Kofer misli

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve 15.maja u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“, profesorka književnosti, Dragana Martinović predstavila svoju prvu knjigu „Kofer misli“ koja govori o traganju za sopstvenim identitetom.

Na predstavljanju knjige govorile su Dragana Martinović, autorka i Vanja Gavrovski, novinarka i kolumnistkinja iz Beograda.

Knjiga „Kofer misli“ je štivo koje će vas ohrabriti i dati vetar u leđa da i vi krenete na putovanje duše. U njoj ćete pronaći inspiraciju, ali i mnoštvo koraka koji će vam pomoći da svoj život živite lakše i lepše. Sa više ljubavi i nežnosti prema sebi i drugima.

Na promociji autorka je istakla da je „život  samo trenutak koji je sad i ovde. Ništa se ne podrazumeva i ništa se ne ponavlja u istom obliku i zbog toga svaki dan i život u celini treba živeti svesno.Radujem se što putujem u ovoj fazi života, kada sa životnom mudrošću koju sam sticala godinama mogu još dublje da doživim čaroliju putovanja. U najboljim sam godinama, sigurna u sebe, ispunjena porodičnom ljubavlju i poslovnim uspesima. Moja najveća inspiracija su moje četvoro dece Vojislav, Mia, Petar i Anđa. Oni mi daju krila za nove visine i nove avanture”, rekla je Dragana i dodala: “Često su mi ljudi van moje porodice, govorili kako sa četvoro dece i zato što sam žena, neću moći mnogo. Svojim primerom želim da ohrabrim žene da mogu da postignu sve što zamisle! Ali, da biste mogle da date najbolje od sebe svojoj deci i drugima, morate prvo da brinete o detetu u sebi i volite sebe. I to nije sebično, već neophodno. Život je lep, srušite predrasude, želje se ostvaruju i žive”, kaže autorka.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti