Pronađene 653 tablete ekstazija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva pronašli su i oduzeli 653 tablete ekstazija, dok su službenici Odsjeka za borbu protiv droge sprovodeći dalje aktivnosti u ovom događaju identifikovali i lišili slobode M.P. (25) iz Užica – Republika Srbija, koji je osumnjičen da je drogu nabavio i držao radi dalje prodaje.

Naime, službenici CB Budva su juče, 10.06.2018. godine, u naselju Lazi u Budvi kontrolisali dva lica, M.S. iz Užica i R.Č. iz Vrbasa, državljane Srbije. Pregledom stana, koji su policijski službenici izvršili nakon pregleda lica, a koji su ova dva lica koristila, pronađena je i oduzeta kesa sa 653 tablete MDMA (ekstazi).

O pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su sproveli kriminalističku obradu kojom je između ostalog utvrđen identitet još dva lica koja su koristila stan, pomenutog M.P. iz Užica i N.K. iz Pljevalja, kao i to da tablete ekstrazija pripadaju M.P.

O događaju je upoznat nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, budući da se došlo do sumnje da je M.P. prokrijumčario ekstrazi iz Srbije, te je stoga za krivično djelo koje je izvršeno u ovom slučaju nadležno navedeno tužilaštvo.

Kriminalistička obrada naime upućuje na sumnju da je M.P. na teritoriji Srbije nabavio i u Crnu Goru radi dalje prodaje prokrijumčario navedene tablete ekstazija koje su pronađene u stanu koji je koristio u Budvi.

M. P je lišen slobode, dok su od M.S, R.Č. i N.K. uzete izjave. Osumnjičeni M.P. će uz krivičnu prijavu biti priveden navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

 

 

Foto: Jugoslav BElada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti