Prosječna plata 771 euro

Prosječna zarada (bruto) u februaru 2023. godine u Crnoj Gori iznosila je 958 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 771 eura.

“Prosječna (neto) zarada u februaru 2023. godine u odnosu na januar 2023. godine zabilježila je rast od 1,8%, dok je prosječna (neto) zarada u februaru 2023. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 9,2%. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2023. godine u odnosu na januar 2023. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 1,3%”, navode iz MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti