Prva indonežanska turistička izložba u Crnoj Gori

Izložba putovanja i turizma u okviru Indonežanskog festivala 2021. godine biće otvorena u subotu, 21. avgusta 2021. godine u 20.00 časova, u maloj sali Moderne galerije „Jovo Ivanović“ (Cara Dušana 19) u budvanskom Starom gradu.

Izložbu će zvanično otvoriti indonežanski ambasador za Srbiju i Crnu Goru, Mohamad Ćandra V. Juda, dok će se ispred Opštine Budva obratiti predsjednik Marko Carević. Ceremoniju otvaranja će uljepšati izvođenje tradicionalnih indonežanskih plesova, koje će izvesti plesne grupe ambasade Indonezije – Bidadari.

Na izložbi će biti prikazane fotografije vodećih indonežanskih turističkih lokacija, uključujući Bali, vulkan Bromo, Labuan Bajo i plaža Likupang. Izložba će trajati od 21. avgusta do 1. septembra 2021. godine. Izložbu organizuje Ambasada Indonezije u saradnji sa Opštinom Budva i JU Muzeji i galerije Budve, povodom obilježavanja 10 godina bilateralnih i prijateljskih odnosa Indonezije i Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti