Prvi u svijetu: Qatar Airways obavio let s vakcinisanom posadom i putnicima

Kompanija Qatar Airways je postala prva u svijetu koja je obavila let na kojem su posada i putnici bili vakcinisani protiv koronavirusa.

Pandemija koronavirusa i uvedene mjere napravili su haos u cijelom svijetu, a negativne efekte osjetile su i aviokompanije. Zbog restrikcija putovanja avioni su prazni, brojni letovi su otkazani, a kompanije su zapale u finansijsku krizu.

Međutim, Qatar Airways je saopćio da je obavljen prvi let na kojem su bili vakcinisani članovi posade i putnici. Avion je poletio s Međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi.

Zvaničnici kompanije su rekli da ovaj posebni let demonstrira naredu fazu u oporavku međunarodnih putovanja. Također, istaknuto je da Qatar Airways dnevno vakciniše 1.000 svojih uposlenika

Ova kompanija je prva na Bliskom istoku koja koristi IATA pasoše, odnosno aplikaciju za putnike koja sadrži rezultate testova na koronavirus koji obavljaju ovlaštene laboratorije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti