Pržno dobija “novu” rivu

Radove na rekonstrukciji šetališta u Pržnu danas su zvanično otvorili predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobro Blažo Rađenović i direktor Mladen Mikijelj.

Kako je rečeno iz kase javnog preduzeća izdvojeno je 305.000 eura, a plan je da radovi budu okončani do 15. maja.

Predsjednik Mjesne zajednice „ Sveti Stefan“ Vladislav Mitrović zahvalio se Morskom dobru, dok je 

Mikijelj naglasio da je rekonstrukcija i uredjenje rive u Pržnu jedan od prioritetnih projekata. On je naglasio da će ove godine u kapitalne projekte Morsko dobro uložiti osam miliona eura.

„ Na trasi od 270 metara na betonskoj podlozi biće postvaljen nov kamen . Plan je da se napravi manji trg”, kazao je Mikijelj.

Prema riječima Rađenovića JP „ Morsko dobro“ mijenja imidž svoga poslovanja , svoje poslovne politike, te da Saradnja odbora direktora i menadžmenta preduzeća daje pune rezultate.  

“Na početku mandata smo kazali da sva sredstva koja se budu „ubrala“ sa teritorije svih šest opština na primorju, biće vraćena kroz infrastrukturne projekte. Rekonstrukcija šetališta u Pržnu je jedan u nizu projekat koje planiramo da završimo ove godine i već na početku ljetnje sezone građani svih gradova na crnogorskom primorju će imati prilike da vide jedna novi vizuelni identitet kompletne obale .Na taj način sama turistička ponuda će biti na većem nivou , nego što je to bilo u prethodnom periodu. Radimo punim tempom“, zaključio je Rađenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti