Psiha u fokusu – interaktivna izložba fotografija u Petrovcu

U Spomen domu „Crvena komuna“ (Petrovac) u jednoj od izložbenih prostora galerije „Marko K. Gregović“ večeras  u 20 časova  biće otvorena interaktivna izložba fotografija pod nazivom Psiha u fokusu.

Pored JU Muzeji i galerije Budve organizatori i kreatori ovog projekta su Kancelarija za mlade pri Sekreterijatu za društvene djelatnosti Opštine Budva i NVO Spiritus Movens čiji članovi predstavljaju kreativni tim mladih ljudi koji je i koncipirao i realizovao cijelu izložbu.
Kreativni tim projekta „Psiha u fokusu“ je nastao u okviru Omladinskog kluba Budva, a uz pomoć nevladine organizacije „Forum MNE” i projekta „Servisno učenje za inkluzivnije društvo”.
Autorke izložbe su Jasmina Bigović i Sara Joković, kreativni tim čine : Bogdan Kaluđerović, Mario Domđoni i Varja Vukmirović a mentorka tima je  Katarina Vukadinović.

Akcenat cijele izložbe je na interaktivnosti jer je namjera tima da posjetioci individualno dođu do zaključka o značenju i temi pojedinačnih fotografija. Uz fotografije, tokom izložbe se prikazuje prezentacija o mentalnom zdravlju koja podrobnije opisuje svako od prikazanih stanja mentalnog zdravlja, kao i rezultate ankete „Mladi i edukacija o mentalnom zdravlju u Crnoj Gori”. Rezultati prikazuju i statistike nivoa društvene svijesti i edukacije o mentalnom zdravlju u Crnoj Gori.  Fotografije prikazuju mentalna stanja: anksioznost, poremećaj ishrane, opsesivno-kompulsivni poremećaj (OKP), posttraumatski stresni poremećaj (PTSP), poremećaj hiperaktivnosti i deficita  pažnje (ADHD), granični, histrionični impulsivni i bipolarni poremećaj, depresiju, zavisnost i impulsivnost.

Cilj izložbe je usmjeriti pažnju na probleme mentalnog zdravlja, na to koliko se u crnogorskom društvu otvoreno (ne)govori o psihičkim problemima, koliko su aktivne i funkcionalne institucije za pružanje pomoći kao i na moguća rješenja za poboljšanje situacije.
Izložba će biti otvorena do 16.juna.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti