Psihoanaliza i umjetnost

Psihoanaliza i umjetnost

„Društvo za razvoj Psihoanalize“ iz Podgorice  organizuje u subotu u 17 časova će okrugli sto na temu  „Psihoanaliza i umjetnost“ u konferencijskoj sali hotela „Aleksandar “ na Slovenskoj plaži u Budvi. 

Prema riječima predsjednice društva, psihoanalitičarke Marine Ivanović izborom ove teme, željeli su da istaknu što umjetnost znači za stvaraoca na individualnom planu i koliko ona kroz svoja različita ispoljavanja predstavlja jedan od temeljnih stožera društva i civilizacijski ga definiše.

 

U radu okruglog stola učestovaće eminentni stručnjaci iz inostranstva i Crne Gore trening psihoanalitičar dr Marija Vezmar, Jasminka Suljagić i dr Paolo Fonda, psihoanalitičar dr sci Akeksandar Kontić, psihoanalitičar u edukaciji: dr Srđa Zlopaša i psihoanalitičar, dr Marina Ivanović (organizator Okruglog stola).

 

„Oni će nastojati da daju svoj osvrt na vječitu misteriju koja vlada oko ljudske kreativnosti govoreći o različitim aspektima umjetnosti i njenih medija: o umjetnikovoj motivaciji i inhibicijama, o doživljaju lijepog, o dinamici psihotičnosti i kreativnosti; o sličnosti i različitosti psihoanalize i umjetnosti, bajkama, o ljekovitosti muzike......“, najavila je Ivanovićka.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti