Racija u lokalu: Uhapšen Budvanin, nosio pištolj bez dozvole

Pripadnici budvanske policije sprovodeći planske aktivnosti usmjerene na kontrolu operativno interesantnih lica i pripadnika visokorizičnih kriminalnih grupa, sinoć su izvršili ciljane kontrole pet ugostiteljskih objekta.

"Budvanska policija je kontrolama ugostiteljskih objekata, između ostalog, zatekla i izvršila kontrolu osam operativno interesantnih lica i dva pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Pregledom lica A.B. (51) iz Budve službenici policije su pronašli i oduzeli pištolj marke 'ČZ' sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, u ilegalnom posjedu. Lice je dovedeno u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva i od njega su prikupljena obavještenja na navedene okolnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osnovno tužilaštvo u Kotoru je naložilo da se A.B. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje i municija biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su prethodne dvije noći sproveli ciljane kontrole sedam ugostiteljskih objekata u kojima borave operativno interesantna lica, a shodno planskim aktivnostima Sektora za borbu protiv kriminala, koje će se sprovoditi kontinuirano širom Crne Gore zajedno sa službenicima organizacionih jedinicama policije na regionalnom i lokalnom nivou, sve u cilju stvaranja još bezbjednijeg ambijenta za građane koji žive ili borave u našoj državi", zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti