Radiće i putovati: Amerikanac zakupio apartman na kruzeru na 12 godina

Austin Wells će uskoro napustiti svoj rodni San Diego te će započeti život na moru. On tvrdi da će mu takav život biti povoljniji, a ujedno će vidjeti svijet.

Dvadesetosmogodišnji Wells je , kako prenosi klix.ba, na 12 godina zakupio apartman na mega kruzeru MV Narrative, koji ima 500 privatnih soba i apartmana. Za sebe je izabrao studio, koji ga je koštao 300.000 dolara. Na raspolaganju će imati krevet na razvlačenje, sto i odvojenu tuš kabinu.

Kruzer posjeduje 20 restorana i barova, školu, biblioteku, banku, kino i bazen, a oni koji budu boravili na njemu imaće pristup teretani, tržnici i medicinskim uslugama, kao i privatnim kuhinjama. Ovaj kruzer je još uvijek u izgradnji u Hrvatskoj, no zaploviće 2025. godine.

Finansijski gledano, Austin će uštedjeti novac, jer stan u San Diegu u Kaliforniji košta oko 2.500 dolara mjesečno, dok će ga u istom periodu njegov studio na kruzeru koštati 2.000 dolara.

"Najviše mi odgovara to što neću morati mijenjati svoju dnevnu rutinu, a ipak ću putovati svijetom. Moje radno vrijeme će biti pomjereno na večernje sate, noć i rano jutro, no to mi daje mogućnost da vidim mjesta koja posjećujemo tokom dana. Ovo je vjerovatno prva prilika za obavljanje standardnog posla i življenje u plutajućem apartmanu", izjavio je Wells.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti