Radionicu pod nazivom "GOVOR MRŽNJE - NAŠA BOLJKA I KAKO SA NJOM?"

Šta je to govor mržnje?
U kojim primjerima je vidljiv?
Koje su mu štetne posledice?
Kako se boriti protiv njega?

Radionicu pod nazivom "GOVOR MRŽNJE - NAŠA BOLJKA I KAKO SA NJOM?" vodiće Emina Rastoder, profesorica, omladinska radnica i novinarka.
Na radionici ćete, pored vrlo kratke power point prezentacije, učestvovati i u kreativnom grupnom radu, a vaši radovi će dodatno uljepšati prostor OK Budva.

Radionica se organizuje u okviru projekta "Smanjenje govora mržnje u javnom diskursu", u okviru kojeg je planirano da čujemo i glas mladih. Ovo je autorski projekat Radio Bara, započet prošlog ljeta. Zbog aktuelnosti teme, medijski se proširio u raznim oblicima i nazivima. 

Za radionicu je potrebno 12 učesnika, a prijavljujete se putem ovog linka:

https://forms.gle/94uDJEHoitopmfVr5

Radionice se realizuje u sklopu redovnih aktivnosti koje sprovodi Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade, Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti