Radna posjeta direktorke NTO Turističkoj organizaciji Budve

Ana Tripković Marković, direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravila je danas u radnoj posjeti Turističkoj organizaciji opštine Budva i razgovarala sa direktorkom Majom Liješević.

“Budva je pojedinačno naša najznačajnija turistička destinacija, u smislu turističkog prometa koji ostvaruje, zato je ovaj današnji sastanak od izuzetnog značaja”  – istakla je direktorka NTO-a i dodala da je jako važno da se sa lokalnim turističkim organizacijama razgovara o pripremi turističke sezone, jer one imaju dodatnu odgovornost direktno kontaktirajući sa gostima i dostavljajući informacije i upute Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

“Zadovoljna sam onim što sam čula od direktorke TO Budve. Najave za ovogodišnju sezonu su solidne, ne možemo u ovom trenutku reći da su dobre, jer svi znamo kakva je otkazna politika, ali smo zadovoljni onim što smo imali priliku da vidimo tokom prethodnih praznika i podacima koje dobijamo od turističke privrede. Ipak, moramo zadržati dozu opreznosti i umjerenosti, jer dok konačno ne završi ova turistička godina nećemo znati šta je sve moglo da nas očekuje” – naglasila je Tripković Marković.

Direktorka TO Budve – Maja Liješević je rekla da su teme današnjeg sastanka, prije svega bile zajedničke aktivnosti u susret nastupajućoj sezoni i postkovid periodu, u cilju kvalitetnije promocije Budve i Crne Gore, ali i podizanja kvaliteta turističke ponude našeg grada.

“Turistička organizacija opštine Budva će i dalje učestvovati i veoma aktivno podržavati sve aktivnosti Nacionalne turističke organizacije, jer zaista, Crna Gora bez Budve, kada je turizam u pitanju – ne može” – istakla je Liješević i dodala da će TO Budva nastaviti sa bliskom saradnjom i unapređenjem već dobrih uzajamnih odnosa.

“U saradnji sa turističkom privredom grada, lokalnom samoupravom, preduzećima i institucijama želimo da pošaljemo poruku svim gostima da je Budva sigurna i čista destinacija. To je preduslov da zadržimo prvo mjesto u ukupnom  turističkom prometu Crne Gore” – istakla je direktorka TO Budve.

Dvije direktorke su još jednom uputile apel legalnim privatnim izdavaocima Budve i ostalih gradova u Crnoj Gori da apliciraju za “SAFE TRAVELS” – međunarodnu oznaku za sigurna putovanja i na taj način afirmišu ovaj vid smještaja, čiji su kapaciteti izuzetno veliki, a koji je, pokazala je i posjeta turističkih agencija iz Srbije, najviše značajan i zanimljiv turistima regiona.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti