Rambo Amadeus pobjednik 7. Male noćne regate

Nije važno ća je ona tila, važno je ća san tija ja” Rambo Amadeus pobjednik 7. Male noćne regate

Više nema nikakvih nedoumica: Mala noćna regata najpopularnija je jedriličarska trka u Hrvatskoj, odnosno regata koju prati najviše gledaoca - više nego čuvenu Mrduju ili Višku. Naime, u večernjim satima druge subote u avgustu u Postirskom se portu okupi nekoliko hiljada ljudi, gledaoci se smjeste po mulu i rivi, a sve kako bi vidjeli jedinstven jedriličarski spektakl: jedinu hrvatsku regatu što se jedri po noći, i to još u luci, neposredno pred gledaocima, a sve uz taktove Mozartove ‘Male noćne muzike’, te objašnjenja komentatora koji uživo prenosi događanja na regatnom polju. Osim zbog noćnog jedrenja, gosti to bračko mjestašce ‘u hordama’ pohode i zbog uvjerljivo najboljeg ljetnjeg koncerta - već čuvenog jam-sessiona, koji se održava nakon regate, na rivi.

 

 

 

Sedmo izdanje Male Noćne Regate u Postirama na Braču okupilo je, prema saopštenju organizatora, najveću konkrenciju do sada. Sa Šimom na njegovom Seascape 27 nastupila je Jessica Watson, koja je nedavno kao šesnaestgodišnjakinja sama oplovila svijet. Između 15 brodova u kvalifikacijskoj regati po buri na udare i do 20 čvorova u finale su ušli As Kupa (Toni Bulaja), Fugu (Rambo Amadeus) i Adrion (Šimo Bušelić). Među vodeće, kao drugi u cilju ''ugurao'' se Rambo. Napetost uoči starta finala dostigla je vrhunac kada su se u mraku ispred postirskog porta naganjali As Kupa (Bulaja) i Fugu (Rambo) nastojeći zauzeti što bolju startnu poziciju. Rambo je pokazao da njegova jedriličarska karijera nipošto nije na kraju, te je nadmoćnim startom pokazao hrvatskom olimpijcu Toniju Bulaji da će ove godine teško odbraniti prošlogodišnji naslov pobjednika. Mnogobrojna postirska publika bodrila je jednog i drugog. As Kupa više puta bezuspješno napadao Fugua, koji je do cilja zadržao početnu prednost sa starta, a kao treći u cilj ušao je Adrion.photo_1.jpeg

 

photo_2.jpeg

 

Malu Noćnu Muziku ovog puta uživo je odsvirao ženski gudački kvartet Bis iz Rijeke, a Rambo je svoje pobjedničko veselje podjelio s Andresom, koji su priredili pravi dvoboj na diplama čiji ishod je na kraju bio neriješen.

photo_3.jpeg

 

 

photo_4.jpeg

ruta_big.gif

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti